Stappen voor het aankopen van een terrasoverkapping.

1.  Allereerst dien je de afmeting van je gehele overkapping te weten

Dit doe je door eerst de precieze breedte, diepte (uitval) en hoogte van jouw gewenste overkapping te bepalen. De standaardbreedtes van onze terrasoverkappingen beginnen op 3,06 meter (die oplopen met één meter). Dus van 3,06 meter naar 4,06 meter naar 5,06 meter tot en met een maximale breedte van 6,06 meter. Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om terrasoverkappingen tegenelkaar aan te klikken wanneer je eventueel een hogere breedte wenst (wat gebeurt in combinatie met kit en een koppelstuk). Denk hierbij aan maten van 7,06 meter, 8,06 meter etc.

Als je een andere breedte wenst dan de standaardbreedtes die wij aanleveren, dan kan dit natuurlijk ook. Om een voorbeeld te noemen: ‘Stel je hebt een breedte nodig van 5,85 meter, dan bestel je simpelweg een terrasoverkapping van 6,06 meter, die je vervolgens later kunt (laten) inkorten’. Ook de polycarbonaatplaten en de profielen kunnen precies op maat gemaakt worden.

De dieptematen beginnen op 2,50 meter en gaan stapsgewijs omhoog met 0,5 meter, tot een maximale diepte van 4,0 meter. Uiteraard zijn ook de dieptematen in te korten naar wens.

Als je de breedte en diepte hebt bepaald, ga je verder met de hoogte. Wij adviseren altijd om de hoogte te berekenen vanuit de onderkant van de goot. De hoogtes beginnen op 2,00 meter en lopen met 0,05 meter omhoog tot een hoogte van 2,40 meter. Daarna heb je ook nog de mogelijkheid om een hoogte van 2,50 meter te pakken en 2,60 meter. Omtrent de hoogte van je overkapping is het van uiterst belang om te weten dat er een inbouwhoogte aan zit verbonden van 8,5 cm. Dus een hoogte van 2,00 meter wordt dan 2,085 meter. Met deze afmetingen dien je rekening te houden voor als je een overkapping wilt met een glazen schuifwand (inbouwhoogte geldt voor de profielen en geleiderails).

Mocht je nog verdere vragen hebben hierover, bel ons dan gerust op voor een vrijblijvend en persoonlijk advies.

TIP Tevens heb je bij ons de mogelijkheid om door een monteur, de precieze afmetingen op te laten meten voor € 70,-. Waar het zo is dat bij aankoop van een terrasoverkapping je dit bedrag terug gedeclareerd krijgt (wordt van de factuurprijs afgehaald).

2. Watvoor dakplaten wens je bij de overkapping

Bij overkapping33 kun je kiezen uit polycarbonaatdaken met een dikte van 16 mm (van Makrolon, fabrikant Bayer) of gehard en gelaagd glas met een dikte van 8 mm. De vier verschillende dakplaten waaruit je kunt kiezen staan hieronder omschreven (met karaktereigenschappen).

Kleur

Opaal

Helder

Warmte werend

Glas

Licht doorlatend

54%

66%

50%

doorzichtig

Energie doorlatend

55%

62%

40%

88%

Dikte

16 mm

16 mm

16 mm

72%

Geluiddemping

18 dB

18 dB

18 dB

36 dB

Condens (zichtbaarheid

Amper

Ja

Amper

N.v.t

Vuil op dakplaat (zichtbaarheid)

Amper

Lichtelijk

Amper

Ja


3. Dan bepaal je in watvoor stijl en kleur je jouw overkapping wilt hebben.

Op Overkapping33 kun je kiezen uit twee verschillende stijlen, namelijk klassiek en modern. Klassiek heeft een wat meer rechthoekig design, waar modern een ronder design heeft (de vooraanzijde van je overkapping is dus te verkrijgen met een moderne of klassieke goot).

De gehele kleur van de overkapping (de constructie met de daarbij geleverde profielen en afdekplaten) kunnen worden geleverd in antracietgrijs RAL kleur 7016, crème wit RAL 9001 of gebroken wit RAL kleur 9016. Die keuze is geheel aan jou.

4. Hoeveel staanders krijg ik bij mijn overkapping?

Al onze terrasoverkappingen beschikken over een uitermate stevige constructie waardoor je dus minder staanders nodig hebt dan bij de concurrent. Het aantal staanders dat je uiteindelijk nodig hebt hangt af van het type dak (glas of polycarbonaat), de breedte en diepte.

De staanders zijn allemaal gecertificeerd omtrent het behouden van druk bij sneeuw, waardoor het instorten van je overkapping bij correcte plaatsing van de staanders vrijwel onmogelijk wordt. De maximale breedte wat een staander naar binnen kan worden gezet (vanaf de buitenkant), is 70 centimeter. Wijk je hier vanaf, dan zal de garantie omtrent je gehele overkapping vervallen.

Wens je een bredere overkapping dan de standaardmaten die we aanbieden? Dan dient er altijd onder het koppelstuk (om de twee aparte overkappingen te combineren) een staander geplaatst te worden wegens drukbelasting.

Om het heel simpel voor je te maken heeft Overkapping33 een overzichtelijke tabel voor je gemaakt waar je het precieze  aantal staanders per afmeting en type dak kunt aflezen.

5. Hoe zit het precies met de fundering?

De gehele fundering van een terrasoverkapping is afhankelijk van de sterkte van jouw ondergrond.

De eenvoudigste manier om een terrasoverkapping te plaatsen is op een terras. Echter zal het terras een gewicht van 750 kilogram per staander moeten houden. Als het terras of de ondergrond dit gewicht niet kan houden, wordt er afgeweken naar betonpoeren.

De betonpoeren worden in de grond bevestigd, waarna je de staanders erop plaatst. Vervolgens stort je er vloeibaar beton overheen en laat je het volledig uitharden, wat resulteert in een uitermate stevige constructie.

Tevens leveren wij ook HWA betonpoeren (hemelwaterafvoer).

6. Welke accessoires kan ik bij mijn overkapping nemen?

Als je eenmaal je gehele overkapping hebt samengesteld kun je ervoor kiezen om deze op te vullen met accessoires. Deze accessoires kunnen worden onderverdeeld in:

-          Spieën/Zijwanden

-          Glazen schuifwanden (standaardmaten en maatwerk)

-          Geïntegreerde LED verlichting (2 LED spots per ligger)

-          Zonwering (plissé, balein en ritscreen) 

-          Terrasverwarming